Derfor skal man have bredbånd.

Ordet bredbånd er et man i sverige har taget til sig fra englænderne og amerikanerne, der bruger betegnelsen broadband for deres internetforbindelser. den såkaldte bredde på ’båndet’ omtales som kilobits/sekund og er betegnelsen for den hastighed ens net har.

I Norge er mindstehastigheden på bredbånd på omkring 256 kilobits/sekund, hvilket er en klar forbedring fra de 56 kilobits/sekund man startede med at have, da nettet blev allemandseje. fordelen ved bredbånd kan bedst forklares, hvis man sammenligner det med en motorvej – førhen måtte hver og en bilisterne køre ad små hullede grusveje, hvilket nedsatte hurtigheden og i større grad gjorde, at der kunne dannes trafikpropper, da motorvejene kom kunne bilisterne sprede sig mere ud over de forskellige kørebaner, samtidig med at hastighedsgrænsen blev sat op, dette gjorde at man kunne komme hurtigere frem til sit mål uden unødvendig ventetid.

Der er forskel på bredbånd og fibernet.

Hvis man burde ud og købe nyt internet til sin bolig burde man tænke det igennem først, og snakke med forhandlerne, der findes nemlig forskellige løsninger, der passer til forskellige forbrugsmodeller.
Hvis man bare ønsker at kunne gå på nettet og undersøge forskellige ting, bruge sin e-mail og så videre behøver man eksempelvis ikke samme type internet og hastighed som hvis man er typen, der bruger internettet til at streame film, musik og spille onlinespil. Bredbånd er den type forbindelse, der er mest brugt i sverige, bredbånd kan nå ud til alle danskers hjem, selv i udkants sverige og det giver en sikker og stabil forbindelse.

Fibernetværk er det nye på markedet, og fungerer på en anden facon, hvor bredbånd sendes gennem kobberrør sendes fibernet ud gennem lyslederkabler, hvilket giver en så meget højere hastighed, dog er det ikke hver og en husstande i sverige, der kan benytte sig af fibernet, da det kun leveres til nogle områder af landet.